Vliegreis en tijd

Een rechtstreekse vlucht naar Brazilië duurt ongeveer 12 uur. Het land is verdeeld in vier verschillende tijdzones.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u rechtstreeks naar Brazilië vliegt bedraagt de vluchttijd ongeveer 12 uur. Vaak zult u met een tussenstop naar Brazilië vliegen. De reis duurt dan aanzienlijk langer.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brazilië telt een groot aantal vliegvelden, maar de meeste toeristen vliegen op Rio de Janeiro, São Paulo of de badplaatsen Natal en Fortaleza.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

TUIfly biedt rechtstreekse vluchten naar de badplaatsen Natal en Forteleza aan. Met KLM kunt u rechtstreeks naar São Paulo en Rio de Janeiro vliegen. Diverse maatschappijen bieden vluchten met één tussenstop aan, waaronder British Airways en TAP, de Portugese luchtvaartmaatschappij.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brazilië heeft vier verschillende tijdzones. Het grootste gedeelte van het land volgt de tijdzone van Brasília, waar het in de winter 4 uur vroeger is dan in Nederland en in de zomer 5 uur vroeger. Ook dit wisselt echter nog wel eens, omdat in Brazilië soms wel en soms niet een zomertijd wordt toegepast en soms verschilt het zelfs per stad of de klok wel of niet een uur vooruit of achteruit gaat. De tweede tijdzone van Brazilië is de tijdzone van Manaus, welke een uur verschilt (vroeger) met die van Brasília. In de staat Acre is het vervolgens nog een uur vroeger. Op het eiland Fernando de Noronha, dat zo’n 400 km van de Braziliaanse kust verwijderd ligt, is het een uur later dan in Brasília.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Brazilië op vakantie gaat dient u te beschikken over een geldig paspoort, dat bij vertrek uit Brazilië nog zes maanden geldig is. Wanneer u korter dan 90 dagen in Brazilië zult verblijven heeft u geen visum nodig. Wel dient u in bezit te zijn van een ticket voor de terugreis en moet u aan kunnen tonen dat u genoeg geld heeft om uw verblijf te bekostigen.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage die u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.