Natal

Natal is een populaire badplaats met prachtige stranden, een goed uitgaansleven en enkele interessante bezienswaardigheden.

Natal is in 1599 gesticht tijdens het Kerstfeest en aan die datum dankt de plaats dan ook haar naam. Uit deze vroegste periode van de stad dateert het Fortaleza dos Reis Mayos. Het is een stervormig fort dat bij de monding van de Rio Potengi rivier in de oceaan is gebouwd. Het diende ter bescherming van de haven en de stad. In het historisch centrum van Natal is de Santa Antôniakerk de moeite van een bezoek waard. Naast de kerk bevindt zich het Museu de Arte Sacra met een kleine collectie religieuze kunst. Het Museu Camâra Cascudo geeft informatie over de Indiaanse bevolking van de regio en ook worden enkele opgezette dieren tentoongesteld. Een bezienswaardigheid van een heel andere orde, is het natuurgebied Parque das Dunas, dat door de UNESCO beschermd wordt. U kunt begeleide wandelingen maken door dit uitgestrekte duinengebied.

Stranden

De stranden die het dichtst bij het centrum van Natal liggen (Praia do Forte, Praia do Meio, Praia dos Artistas en Prata de Areia Preta) zijn niet allemaal even geschikt om te zwemmen, in verband met rotsen, hoge golven en onderstromingen. Deze stranden worden vooral gebruikt door de lokale bevolking die precies weet waar wel en niet gezwommen kan worden. Praía dos Artistas is een populair surfstrand. Het populairste strand van Natal bevindt zich in de ten zuiden van het centrum gelegen toeristische wijk Ponta Negra. Dit is een prachtig lang strand met vele faciliteiten. Achter het strand ligt het 120 meter hoge Morro do Careca duin, dat voor een prachtig decor zorgt. Tussen de stranden in het centrum en Ponta Negra ligt de Via Costeira. Dit is een toeristische strip waarlangs vele luxe hotels gelegen zijn. Het strand dat langs de Via Costeira ligt is kilometerslang, maar wordt vooral gebruikt door gasten van de hotels. Aan de landzijde van de Via Costeira ligt het natuurpark Parque das Dunas. Eén van de mooiste stranden in de nabije omgeving van Natal is het Genipabu strand, 30 km ten noorden van de plaats, maar zeker de rit waard.

Uitgaansleven

Het toeristische uitgaansleven vindt met name plaats in Ponta Negra, waar langs het strand de nodige uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Ook bij Alto de Ponta Negra bevindt zich een leuke uitgaansbuurt met diverse bars en cafés. Hier vindt u onder andere Taverna Pub, een zeer populair café met een middeleeuws thema. In het oude centrum bevinden zich de meeste bars en cafés in de wijk Ribeira, bij de haven. Ook langs de stranden zijn leuke uitgaansgelegenheden te vinden. Optredens en voorstellingen kunt u bijwonen in het Casa da Ribeira, het Teatro Alberto Maranhao en bij Forró com Turista, waar u zoals de naam al doet vermoeden ook uw forró dansbewegingen kunt testen. Andere populaire uitgaansgelegenheden in Natal zijn Rastapé Casa de Forro en Chaplin Hall.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Brazilië:

Foto’s van Natal

Ligging