Nachtleven in Brazilië

Uitgaan en Brazilië, het zal niemand verbazen dat die twee een gelukkig huwelijk vormen. Als u echt mee wilt doen met de Brazilianen, kunt u het beste thuis alvast wat danslessen nemen!

Uitgaan in Rio de Janeiro

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De uitgaansmogelijkheden in Rio zijn legio en het is maar net waar u zin in heeft. De stad telt talloze bars, de botequins, waar u terecht kunt voor een lekker biertje of wijntje. De sfeer in deze bars is over het algemeen vrij relaxt. Dansgelegenheden zijn overal vertegenwoordigd en bent u in Brazilië, dan moet u toch minstens één keer echt gaan stappen op de Braziliaanse manier. Dat betekent dus met de voetjes van de vloer! De bekendste dansclubs in Rio zijn Rio Scenarium, Carioca da Gema en Sacrilegio. Goede strandtenten met live muziek zijn Vicínius en Mistura Fina. Voor meer informatie over het uitgaansleven in Rio kunt u terecht op de website van het toerismebureau. Voor het homo-uitgaansleven in de stad kijkt u op Rio Gay Guide. Wanneer u op de hoogte wilt zijn van speciale evenementen tijdens uw verblijf in de stad kunt u de evenementenkalender bij een toeristenbureau gaan halen.

Uitgaan in São Paulo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

São Paulo zou net als New York door kunnen gaan voor de stad die nooit slaapt. Als u wilt kunt u iedere avond tot in de vroege uurtjes van de volgende ochtend uitgaan. De populairste uitgaanswijken in São Paulo zijn Vila Madalena, Vila Olímpia en ook langs de Rua Augusta bevinden zich tal van leuke uitgaansgelegenheden. In Pinheiros zijn ontelbare bars en cafés te vinden, waar u hele gezellige avonden kunt doorbrengen. São Paulo staat ook bekend om het rijke culturele leven met veel theaters en concerthallen. Het beste koopt u tijdens uw verblijf in São Paulo de vrijdageditie van de Folha de São Paulo met daarin een evenementenkalender voor de aankomende week. Een alternatief is een bezoek aan één van de toeristenbureaus, waar men u ook kan vertellen wat er zoal te doen is in de stad. De beste introductie in het nachtleven van de stad krijgt u natuurlijk van een Paulistano, een inwonder van São Paulo. Wanneer u op sleeptouw wordt genomen door een echte Paulistano, kan eigenlijk niets mis gaan. Behalve dan wanneer u zich te casual gekleed heeft, want dan wordt u bij vele clubs en bars in de stad geweigerd. Laat uw spijkerbroek en gympen dus in uw hotelkamer achter.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan in Fortaleza

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in Fortaleza verblijft moet u eigenlijk twee dingen op gebied van het nachtleven hebben meegemaakt. Allereerst een avond forró dansen. De forró is een Braziliaanse dansvorm met verschillende ritmes en vooral veel heupbewegingen. In het weekend is het voor de Brazilianen tijd voor een forró avond. Praia do Futuro staat bekend om de forró feesten. Ook een goede plek om vooral met de lokale bevolking de forró te dansen is Kukukaya. Een tweede ervaring die u niet mag missen in Fortaleza is een nacht in O Pirata, een gigantisch feest op de maandag- en donderdagavond. Een wandeling over de kilometerslange boulevard van Fortaleza levert vaak al genoeg vermaak op en wanneer u niet zo goed weet waar u moet zijn, vormen de wijk Iracema en het Dragão do Mar cultureel centrum altijd goede opties.

Uitgaan in Natal

Bron: Humberto Diógenes, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Het toeristische uitgaansleven vindt met name plaats in Ponta Negra, waar langs het strand de nodige uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Ook bij Alto de Ponta Negra bevindt zich een leuke uitgaansbuurt met diverse bars en cafés. Hier vindt u onder andere Taverna Pub, een zeer populair café met een middeleeuws thema. In het oude centrum bevinden zich de meeste bars en cafés in de wijk Ribeira, bij de haven. Ook langs de stranden zijn leuke uitgaansgelegenheden te vinden. Optredens en voorstellingen kunt u bijwonen in het Casa da Ribeira, het Teatro Alberto Maranhao en bij Forró com Turista, waar u zoals de naam al doet vermoeden ook uw forró dansbewegingen kunt testen. Andere populaire uitgaansgelegenheden in Natal zijn Rastapé Casa de Forro en Chaplin Hall.