Sport in Brazilië

Brazilianen houden van sport en dan met name van, jawel, het voetbal.

Voetbal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voetbal is zonder enige twijfel de nummer 1 sport in Brazilië. Wanneer u de kans heeft moet u zeker een wedstrijd in een groot stadion bijwonen. De grootste stadia vindt u in São Paulo en Rio. Bent u in Rio tijdens de plaatselijke derby tussen Flamengo en Fluminense, dan weet u niet wat u meemaakt! Behalve het veldvoetbal, houden de Brazilianen ook van voetballen op het strand. Futevolley wordt gespeeld op een beachvolleyveld en is razend populair. Alleen meedoen als u zelf ook een aardig balletje kunt raken, anders staat u gegarandeerd voor schut!

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met zo’n 7500 km aan kustlijn kan het niet anders dat watersporten in Brazilië ook populair zijn. Surfhoofdstad van het land is Florianópolis, ook wel Floripa genoemd. De omstandigheden zijn hier perfect en Braziliaanse surfers komen hier heel graag. Een andere goede surflocatie is het Fernando de Noronha eiland voor de kust bij Recife. Kitesurfers trekken richting de noordoostkust en dan met name naar Paracuru. De kust van São Paulo heeft ook enkele goede surfplekken en bij Rio zijn ook mogelijkheden, maar hier is het vaak zeer druk, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Meer informatie over surfen in Brazilië vindt u op Wanna Surf en Surfing Waves.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brazilië telt meer dan 100 golfbanen, dus voor de golfliefhebbers zijn er genoeg mogelijkheden. Bij Rio, São Paulo en in de regio Bahia bevinden zich meerdere prachtige banen. De engelstalige website Top 100 Golfcourses of the World heeft een lijst samengesteld van de 15 beste golfbanen in Brazilië.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volleybal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Na voetbal is volleybal één van de populairste sporten. Het wordt door vele Brazilianen beoefend, zowel in de zaal als op het strand. U zult op vrijwel elk strand dan ook één of meerdere beachvolleyvelden tegenkomen. Gaat u vooral eens kijken hoe atletisch en sierlijk de meeste Brazilianen sport beoefenen.

Capoeira

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Capoeira neemt een bijzondere plaats in de Braziliaanse samenleving in. Deze combinatie van dans en vechtsport is nauw verwant met de slavernij en de zwarte bewustwordingsbeweging. Bakermat van de capoeira is Salvador de Bahia. Wanneer u meer wilt weten over deze vechtkunst of zelf begenadigd capoeirist wilt worden, dan is dit de stad waar u zijn moet.