Stranden in Brazilië

Brazilië heeft met Copacabana één van de beroemdste stranden ter wereld, maar door het land heen zijn nog veel meer prachtige stranden te ontdekken. Hieronder volgt slechts een kleine greep.

Fernando de Noronha

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fernando de Noronha is een eiland voor de kust tussen Fortaleza en Natal. Het telt meer dan 15 stranden en enkele daarvan belanden steevast op de lijstjes met mooiste stranden van Brazilië. Men maakt onderscheid tussen de stranden aan de Mar de Dentro en Mar de Fora. Mar de Dentro is de kustzijde aan de kant van Brazilië, Mar de Fora ligt aan de oceaanzijde richting het Afrikaanse continent. De stranden aan de Mar de Dentro profiteren van een beschutte ligging en het grootste deel van het jaar is het water hier kalm. De andere kant is favoriet onder surfers. De mooiste stranden van het eiland zijn Praia do Sancho, Praia dos Porcos en Praia do Leão dat bekend staat als schildpadbroedplaats.

Taipus de Fora

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Taipus de Fora strand ligt op het Marau schiereiland ten zuiden van Salvador de Bahia. Het is een 7 km lang zandstrand met prachtige palmbomen. Met eb vormen zich natuurlijke zwembaden tussen het strand en de riffen voor de kust. Hier kunt u heerlijk badderen, zonder door de golven gestoord te worden. Op het strand ontwikkelen zich steeds meer faciliteiten. Aan het einde van Taipus de Fora ligt de prachtige Lagoa Azul, de blauwe lagune, die u zeker niet mag missen.

Ipanema – Arpoador Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ipanema heeft het Copacabana strand inmiddels dik ingehaald als het gaat om het mooiste en populairste strand van Rio. Ipanema is schoner en hipper. Het is vrijwel altijd druk en u kijkt uw ogen uit. Iets rustiger, en met name minder door toeristen bezocht, is het Arpoador Beach, dat in het verlengde van Ipanema ligt. Arpoador wordt begrensd door een grote rotspartij, vanwaar u prachtig uitzicht op de oceaan heeft. Vanaf dit punt valt altijd veel te zien, want Arpoador Beach is het favoriete surfstrand in Rio.

Caraiva

Bron: marco antonio cortes valencia, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Dit is een prachtig, verlaten, kilometerslang strand in de staat Bahia zo’n 30 km ten zuiden van Porto Seguro. Gemotoriseerd verkeer kan niet bij dit strand komen, u kunt het strand alleen met de boot bereiken. Caraiva zelf is een rustig vissersdorp, waar langzaam wel al enkele kleine hotels en (vis)restaurants zijn gekomen. Het massatoerisme heeft haar weg echter nog niet naar Caraiva gevonden en dat is maar goed ook, want nu kunt u hier nog in alle rust genieten van prachtige ongerepte zandstranden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ilha Grande – Lopes Mendes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lopes Mendes is een prachtig strand op het Ilha Grande, het Grote Eiland. Lopes Mendes is een ongeveer 3 km lang strand dat nog volledig ongerept is en voorlopig nog vrij is van enige bebouwing. Het strand wordt omlijnd door mooie palmbomen en het water is kristalhelder. Het enige wat u op het strand hoeft te doen is genieten van wat u om u heen ziet. Meestal lopen wel wat drankverkopers op het strand rond, maar beter kunt u zelf zorgen dat u wat te eten en drinken meeneemt.

Porto de Galinhas

Bron: Andrevruas, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Porto de Galinhas in Pernambuco behoort zonder twijfel tot de beste stranden van Brazilië. Het strand is zo’n 17 km lang en heeft zeer goede voorzieningen. U kunt allerlei watersporten verwachten en bars, restaurants en cafés zijn nooit ver weg. Porto de Galinhas is een prachtige badplaats in Brazilië die enorm populair is bij een zeer divers publiek.