Excursies in Brazilië

In Brazilië kunt u zowel excursies op land als op water boeken. De meeste zijn vrij avontuurlijk van aard.

Rio Negro Cruise/Amazone Jungle Track

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u voor langere tijd in Brazilië bent, zult u ongetwijfeld ook het Amazonegebied willen verkennen. U kunt dit het beste doen door middel van een meerdaagse excursie. Deze worden in allerlei vormen en maten aangeboden, dus het hangt van uw eigen wensen af waar u voor kiest. Opties zijn bijvoorbeeld een cruise op de Rio Negro, waarmee u uiteindelijk bij de Amazone uitkomt. Tijdens andere trips verplaatst u zich veel per kano of gaat u juist wandelen. Vaak behoort een bezoek aan een indianenstam ook tot het excursieprogramma. Advies in deze is om voor uzelf te bepalen waar uw prioriteiten liggen. Verschil bestaat vaak ook in de luxe van de accommodaties tijdens de excursie.

Buggytour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In veel kustplaatsen worden buggy- excursies aangeboden. U gaat dan in buggy’s over de stranden of door de duinen crossen. Dit is een leuke manier om het kustlandschap te verkennen. Met name de buggytours naar het duinengebied van Genipabu zijn populair. Het duinlandschap is hier zeer indrukwekkend. Sommige buggytours voeren u langs kleine, authentieke vissersdorpen.

Iguazu waterval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Iguazu waterval behoort tot de hoogtepunten van Brazilië die u niet wilt missen. Ook deze excursie wordt in verschillende vormen aangeboden. Vrijwel altijd bezoekt u op de eerste dag de Braziliaanse zijde van de watervallen en op de tweede dag de Argentijnse zijde, zodat u dit natuurwonder van alle kanten kunt bewonderen. Langere excursies bouwen vrije tijd in, zodat u naar eigen keuze nog op verkenning kunt gaan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Pantanal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Pantanal moeras is een uitgestrekt, ongerept natuurgebied dat op velen een diepe indruk achterlaat. Een excursie naar dit gebied duurt minstens drie dagen en vaak zelfs nog enkele dagen langer. U maakt boottochten, wandelingen, paardrijtochten en komt van alles te weten over de flora en fauna van het gebied. U kunt excursies onder begeleiding van een gids boeken, maar excursies worden ook als self-drive tours aangeboden.

Stadstour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brazilië heeft diverse wereldsteden, waaronder Rio, São Paulo, Fortaleza, Salvador en oude koloniale steden als Ouro Preto en Paraty. Touroperators bieden ook excursies naar en in deze steden aan. In de miljoenensteden als Rio en São Paulo hebben deze trips vaak een thema of zijn ze gericht op verkenning van een bepaalde wijk.