Entertainment in Brazilië

Brazilië telt een groot aantal water- en pretparken. Iedereen kan wel een park vinden naar zijn/haar smaak.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een land met fantastische stranden zoals Brazilië kan eigenlijk niet achterblijven op het gebied van de waterparken en dat doet het dan ook niet. Het land telt een groot aantal waterparken, die variëren in grootte en ambiance. Even ten zuiden van Fortaleza bevindt zich één van de populairste waterparken, het Beachpark dat beschikt over 20 verschillende attracties en gedurende de dag ook allerlei activiteiten organiseert. Een bijzonder mooi waterpark is het Arraial D’Ajuda Eco Parque, dat in een zeer groene omgeving van Porto Segura gelegen is. In Rio kunt u terecht bij Rio Waterplanet en tussen São Paulo en Campinas ligt het Wet ’n Wild Waterpark. Ten zuidoosten van São Paulo ligt nog een tweede waterpark, het Rainbow Falls Park. In het kleine plaatsje Olímpia bevindt zich een vakantiepark met een aantrekkelijk waterpark met veel verschillende soorten, originele attracties, het Termas dos Laranjais park. In het zuiden van Brazilië bij de plaats Gaspar vindt u het Parque Aquatico Cascanéia. Tot slot treft u Veneza Park één van de populairdere waterparken van het land bij Paulista, ten noorden van Recife.

Pretparken

Bron: Stefan Scheer, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Brazilië telt een groot aantal pretparken en in de toekomst zullen hier zeker nog vele bijkomen. Het fenomeen van de themaparken is in het land sterk in opkomst. In de regio van São Paulo vindt u Play Center een park met kermisattracties, Hopi Hari, een gevarieerd pretpark met attracties voor het hele gezin, Magic City, dat bestaat uit een water-, attractie- en avonturenpark en O Mundo da Xuxa, een pretpark dat vooral leuk is voor jongere kinderen. In Recife ligt Mirabilandia, dat veel verschillende attracties heeft, waaronder een achtbaan. In de kustplaats Penha is één van de leukste themaparken van Brazilië gevestigd, het Beto Carrero Park. Het is een pretpark en dierentuin ineen en het organiseert ook allerlei shows, die, als u daarvan houdt, zeker de moeite waard zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dierenparken

Bron: Danilo jorge, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Dierentuinen in Brazilië zijn over het algemeen mooi en hebben veel oog voor natuurbehoud en preservatie. Mooie dierenparken vindt u onder andere in São Paulo, Salvador en Brasília. Ook in Fortaleza, Belo Horizonte en Recife zijn (kleine) dierenparken te vinden.