Ontspanning in Brazilië

Voor velen draait vakantie om ontspanning en die kunt u in Brazilië zeker wel vinden.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brazilië telt maar liefst 76 nationale parken en daarnaast nog eens duizenden kilometers aan kustlijn en prachtige stadsparken. U hoeft dus vrijwel nooit ver te zoeken om prachtige wandelingen te kunnen maken. Soms kan dit gewoon op eigen houtje, als u bijvoorbeeld een strandwandeling gaat maken, maar wanneer u in grotere natuurparken wilt wandelen, kunt u dat het beste onder begeleiding van een ervaren gids doen. Diverse organisaties bieden wandeltochten in Brazilië aan, waaronder Brazil Adventure Tours, Rio Hiking, Brazil Travel en Rio Adventures.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De winkelmogelijkheden in Brazilië zijn legio. De beste winkelsteden zijn São Paulo en Rio de Janeiro. Deze beschikken over luxe winkelcentra met boetieks van topmerken, maar ook genoeg winkels waar u geen miljonair voor hoeft te zijn om er iets te kopen. In São Paulo vindt u de mooiste en duurste winkels aan de Rua Oscar Freire. Behalve luxe winkels vindt u in Brazilië in de meeste plaatsen, groot en klein, de lokale markt, die meestal een bezoek waard is. De jacht naar een leuk souvenir kan u in Brazilië lang bezig houden, maar dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Elke streek heeft haar eigen trots, zo vindt u in de Minas Gerais zeepstenen voorwerpen, in Natal flesjes met gekleurd zand en in de Pantanal authentieke handwerkproducten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het aantal spa’s en wellnesscentra in Brazilië is groot en almaar groeiend met de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl. Ook de komst van de Olympische Spelen en het WK Voetbal zorgt voor een toename aan spafaciliteiten. Tot de beste spa’s van Brazilië horen Kurotel, Casa Grande, Lapinha Spa en The Island Experience. Ook het Praia do Forte Ecoresort, Casas Brancas en Blue Tree Park zijn zeer goed.