Evenementen in Brazilië

Brazilianen houden van een goed feest en grijpen elke gelegenheid aan om los te gaan. Carnaval is het jaarlijkse hoogtepunt van de feestkalender.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De lijst aan feesten en festivals is in Brazilië oneindig. Elke stad heeft haar eigen feesten die worden gevierd ter ere van de beschermheilige of ter ere van het zoveeljarig bestaan van de stad. Daarbij komen nog feesten die landelijk gevierd worden. U doet er goed aan op de eerste of tweede dag van uw verblijf in Brazilië naar het plaatselijk toeristenbureau te gaan en daar te vragen wat voor feesten tijdens uw vakantie op het programma staan. Eén feest mag natuurlijk niet ongenoemd blijven en dat is het Braziliaanse carnaval.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Carnaval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Carnaval vindt in februari of maart plaats. Sommige steden vieren het Carnaval echter op een ander moment. Het bekendste carnaval van Brazilië is dat van Rio de Janeiro. De optocht is waanzinnig en carnavalsgroepen repeteren maandenlang om er op het moment suprème te staan, tijdens de Samba Parade. Verschillende sambascholen en wijken strijden voor de titel beste Samba Groep. Het carnaval duurt in totaal vier dagen. Andere steden in Brazilië vieren het carnaval ook groots. In Salvador viert men het feest net wat anders, op de Salvador manier. In São Paulo strijden de sambagroepen in het Sambadrome, dat plaats biedt aan 30.000 man, om de titel. Dit carnaval is een goedkoper alternatief voor dat van Rio. Ook het carnaval van Recife en Olinda zijn zeer populair. Kleiner maar ook aanrader zijn het carnaval van surfbestemming Florianapolis, waar het allemaal wat relaxter aan toe gaat en dat van Fortaleza, dat net wat kunstzinniger is.